Hoppa till innehåll

På luffen till London

Jag är helt nipprig och pirrig för i april åker jag och Susanne till London! Vi har ett spännande möte inbokat – och så ska vi bara gå runt och fylla på inspiration. Känner verkligen ett sug efter nya intryck för jag har inte varit i en storstad sedan 2018 när vår familj tågluffade via Zurich och Rom. Längtar efter puls.

Jag ser ju folk flyga på Londonweekends åt höger och åt vänster, men jag kan inte med att göra det själv längre. Det skulle inte heller kännas så roligt att blogga om den resan. Dessutom har jag ju precis gjort en flygresa till Etiopien – men dit behöver man ju flyga. Till London går det faktiskt att ta tåg. Så nu har vi bokat det!

Vi kommet ta dagtåget till Stockholm, sedan byta till nattåget till Hamburg. Dit anländer vi på morgonen och hoppar då på ett annat tåg till Amsterdam. I Amsterdam kommer vi spendera en eftermiddag och en natt och bara njuta av staden. Har aldrig varit där förut men fantiserar om alla vackra tulpanplanteringar jag ska få se!

Morgonen efter åker vi vidare till London och där blir vi i sex dagar innan vi tar tåget tillbaka igen. Men den här gången blir det inget stopp på hemvägen utan raka spåret till nattåget i Hamburg. Totalt blir vi borta i tio dagar. Tågbiljetten kostar närmare 7000 kronor jämfört med flygstol som gick att få för 2500 t&r. Och det är så skevt och dumt att jag inte ens orkar kommentera det, men så är det i alla fall.

Jag ser verkligen fram emot att åka tåg! Sitta och se ut över ett vårigt Europa, skriva på min nya bok, läsa men också ha tid att prata med Susanne ostört. Vi kommer båda ha mycket jobb att göra, särskilt på hemvägen. Och då känns det faktiskt ganska skönt med många timmar på tåg.

Men nu undrar jag om ni har tips på något mysigt boende i Amsterdam eller London? Och vad vi borde passa på att se när vi är i Amsterdam?

Inlägget På luffen till London dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *