Hoppa till innehåll

inhösta solsken

Jag tror alltid när jag åker till stugan, att jag ska åka hem tidigare. Jag har olika tänkbara datum i huvudet och föreställer mig att jag åker det första. Men så fort jag är här vill jag skjuta på hemresan. Känner ingen brådska att åka någonstans och får heller inget stöd av barnen som bara vill stanna längre och längre. Ursprungligen hade jag tänkt skicka hem barnen och stanna ytterligare en vecka efter påsklovet och arbetat på min nya bok. Men nu blir det London istället. Ett annat år däremot – då ska jag vara kvar här själv. I takt med att barnen blir äldre och det är mindre arbetsamt för Jakob att vara hemma själv med dem, kommer jag tillbringa mer tid i stugan. Det är ett löfte till mig själv!

Att ha en släktstuga eller gård är en fantastisk gåva. Det är en plats där man kan ses och vara tillsammans på neutral mark – på ett sätt man inte är annars. Att både farmor och mormors hus har funnits kvar så att man kunnat sammanstråla med fastrar, mostrar, farbröder och kusiner och umgås några dagar – det har förstärkt relationerna. På ett sätt som inte sker när man bara äter middag hos varandra ibland.

Idag – liksom igår – strålar solen från klarblå himmel. Det var arton minus inatt men det blir närmare noll framåt dagen. Vi ska ta en utflykt på skoter och skidor och inhösta allt solsken vi kan komma åt. Tänk att det är sommartid nu? Kvällarna har återvänt! Den tanken gör mig så glad att jag blir tårögd. Ser fram emot alla sena, ljusa vårpromenader. Och ser ni förresten att vinterbannern ersatts av vårbannern här på bloggen? Klart vårtecken!

Inlägget inhösta solsken dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *