Hoppa till innehåll

Mata gris med stil – och andra enkla nöjen

Här kommer en redogörelse med bildstöd, för torsdagkväll-till söndagen. Det bjuds på boksläpp, dop, griskultingar och planteringsinspiration till farstubron. Håll till godo!

Sjönk ner i badkaret på kvällen. Genomfrusen och trött efter att ha fotat recept hela dagen och sedan gått en långpromenad. Åt upp rekvisitan med god aptit.

Slängde en blick på pulsklockan – inte konstigt jag var trött nittontusen steg senare. Och för er som spyr av träningsinlägg vill jag bara triggervarna för nästa bild. För den föreställer nämligen

MER TRÄNINGSHETS! Eller i själva verket bara mig själv efter träningen. Jag och syrran (som också styrketränar) brukar ta bilder på våra muskler och skicka till varandra. Här var det inte vattenmelonhuvudet utan lårmuskeln jag särskilt ville uppmärksamma henne på. Hur låren blivit större och starkare och fått en utbuktning bak som inte synts tidigare.

Efter 60 minuter styrka och 30 minuters rodd satt jag i en solstol och skrev resten av eftermiddagen. Extremt tråkigt aprilväder utanför, men jag fick mycket gjort dessa timmar. Levererade bland annat ett het nytt kapitel till min förläggare. Och när arbetsdagen var slut hämtade jag gammor som var i stan och som skulle följa med hem till oss.

Hon hade med sig de hembakta bullar som barnen älskar och kondis-dammsugare som var fantastiskt goda. Uffe och gammor spelade Finns i sjön och någon fuskade storartat.

På lördagen vankades det städning. Usch så det såg ut efter en lång vecka.

Men bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. Går faktiskt alltid snabbare än man tror att bli färdig. När vi städat klart svidade vi om och drog in till stan.

För detta festliga. Erica har skrivit barnboken Ganska hund och Frida (som bland annat illustrerat min banner här på bloggen) har illustrerat den.

På Bokcafé Pilgatan hölls släppet. Erica läste högt och de berättade tillsammans om processen.

Ulf var väldigt peppad på boken och högläsningen.

Och lagom peppad på Morran

Finns mycket kul att kika på på Pilgatan.

Och släkten är representerad!

Brudar i blått sa tacohej

Sedan åkte hela familjen hem till farsan. Han hade gjort en försenad födelsedagsmiddag för mig. Cowboygryta, sallad och en underbar tårta till efterrätt. Pappa jobbade på kondis när han var ung så han gjorde klassikern de brukade göra då. Med choklad och mandarinklyftor. Sjukt retrogott.

Mölade grillchips gjorde jag också. Och barnen stack ut och lekte i några av alla parker som finns på mitt barndomskvarter.

Mamma det är så mysigt hemma hos morfar! Det är så mysigt med ett modernt hus! Det är så mysigt att bo i stan med alla hus runtomkring. Det är så mysigt med en enplansvilla!

Sa Folke exaltera när han kom in. Jahapp. Men när jag var liten sörjde jag att jag inte bodde i ett vackert gammalt tvåvåningshus på landet istället för i ett modern enplansvilla i stan. Tyckte övervåningar var höjden av romantik och därför skapade jag det här livet för mina barn. Otack är världens lön!

Eller så är det karma För när jag bläddrade i fotoalbum hos pappa hittade jag denna bild på mig och Anna i matchande kläder som mamma sytt. Så mycket kärlek, omsorg och stolthet nedlagd i dessa plagg. Men det enda jag minns är att jag avskydde dem. Stackars mamma…

Stilinspo till dagens teens som romantiserar nittiotalet: Tygskor med nedrullade strumpor, shorts och cykelbyxor. Stor t-shirt, midjeväska och scrunchie i håret. Varsågod för inspirationsboost.

Som vanligt när vi åker från morfar är barnen fullastade med diverse presenter och fynd.

Plupp går på landskamp. En bilderbok av Inga Borg.

Söndagen inleddes med en långpromenad med Essa och Elina. Här förstår ni nu vidden av vår vår-brist i Västerbotten. Hur ska vi kunna göra en Valborgsbrasa Var ska vi ens hitta ris? Hör jag ett enda meddelande till om gräsbrandsrisk i södra Sverige så osäkrar jag min revolver.

Uffe hade kompis på besök och alla syskon lekte och härjade ihop. Han vet inte hur lycklig han är som har brorsor som faktiskt vill leka med honom.

Till lunch svängde jag ihop dumplings

Och efteråt gick vi och hälsade på griskultingarna hos grannarna.

Hade med oss lite äpplen och pumpa till suggorna.

Vi kunde klappa de små kultingarna som var nyfikna och helt orädda. Gulligaste jag skådat.

Gräsligaste jag någonsin skådat? Uffe i denna outfit. Det är något väldigt cool snubbe anno 1992 över detta. Loafers utan strumpor och en puffig jacka med axelvaddar (egentligen bara kragen som vikt sig )samt den opraktiska utstyrseln för aktiviteten. Samt att nonchalant käka äpple och mata gris på samma gång.

Traskade hem igen och möttes av vår förtjusande farstubro.

Med ett gripande arrangemang som får besökare att stanna upp och betänka livets förgänglighet.

Snart solade det dock upp och jag rollade armhålorna och sminkade mig för att gå på gudstjänst.

Finklädda pojkar i bänkraderna

Och barndomsbästisen Elina inom synhåll.

Det var Stina och Elinas brorsdotter och min vän och assistent Charlottes dotter som skulle döpa sig. Det är alltså en och samma person: Deborah. Troendedop är väldigt vackert.

Bassängen i kyrkan öppnades upp och alla samlades kring dopgraven. Tårarna sprutade och hurraropen skallade för att fira detta märkvärdiga och vackra.

Så tät och liksom dallrande stämning i kyrkan igår kväll. Mina ögon bara vattnades. Efter dop blev det nattvard.

Och efter nattvard firades det med gräddtårta av alla de sorter.

Mysigt att tränga ihop sig och sitta och surra

Så många av mina favoritpersoner var ju där…

för att fira

Och efteråt fick den nydöpta presenter och uppvaktning. Örhängen med duvor och ett Jerusalemkors skickades runt till beskådan.

Och sedan åkte vi hem och tog kväll efter en lång, trevlig och händelserik helg!

Inlägget Mata gris med stil – och andra enkla nöjen dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *