Hoppa till innehåll

Som en riktig sommardag

Kvart över elva igår hämtade syrran och syskonbarnen mig på stationen i Herrljunga. Såå mysigt att kliva av, knöla ner jackan i handväskan och insupa våren. Sedan åka den slingriga vägen hem till syrrans hus.

Tåg-outfiten!

Alla var himla trötta så efter lunchen la vi oss och sov i skuggan och solen. Då och då vaknade jag till och var antingen för varm eller för kall och bytte sovplats. Det var som en helt underbar sommardag – melon, saft och oliver som snacks och sedan spelade jag och min systerdotter 500 under parasollet.

Förtjusande färgkombinationer.

När det blev middagsdags gick vi och plockade ramslök till en majonnäs.

Vitsipporna i full blomning

Bisarra mängder ramslök!

Vi plockade hela korgen full utan att det ens märktes vad vi gjort.

Hem och göra pesto!

Anna i blus sydd av duk från Alma Tegström plus någon slags gammal byxkjol från Zara tror jag.

Gullig!

Mixade ramslök och olja till en grön sörja, silade genom finmaskigt nät och använde sedan som oljan som i en vanlig majonnäs, efter detta recept.

Vi tände grillen

Och Juni fick inspiration och dukade fint

Så härliga färger och härlig utsikt

Min syrra har skåpen full av lika mycket roligt porslin som jag har! Fast i annan stil.

Porslin gör mig lycklig! Min faster Inger hade också skåpen så här fulla med rekvisita och prylar och när hon bjöd på festliga middagar var det jag och Anna som fick rota i alla vitrinskåp och duka som vi hade lust till!

Den färdiga ramslöksmajonnäsen var så god att vi åt den med sked ur skålen!

Sedan åt vi och jag berättade allt om vad som hände i London på vårt otroligt otrevliga besök på Gordon Ramsays restaurang.

Juni och Clemens hade en kladdkaketävling där de bakade varsin kladdkaka som vi fick bedöma. Junis kaka vann! Både på smak och utseende.

Efter ett parti kubb i trädgården läste jag för flickorna som skulle gå och lägga sig. Madicken.

Tänk att den boken handlar om mina systerdöttrar. En Madicken och en Lisabeth på pricken. Undrar om de vet om det? När jag tänker efter hade också jag och Anna samma dynamik mellan oss. Så kanske är det bara så att Astrid lyckades fånga exakt hur systerrelationer ser ut? Låter sannolikt.

Inlägget Som en riktig sommardag dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *