Hoppa till innehåll

Håll huvudet kallt, Clara

Så vaknade vi i prästgården i Mollösund. Jag hoppade in i duschen innan vi gick vi ner och åt frukost.

Mysigt att vara själv med pappa och Anna. Hinna prata länge och ostört om sånt som inte går när alla barn är med.

God frukost och väldigt fridfullt

Satt länge och tog tretår.

Sedan besteg jag och Anna utkikspunkten.

Anna i tröja hon precis virkat klart.

Sitta och titta ut över horisonten, se segelbåtar försvinna i diset och tänka på att hela den långa, ljuvliga våren och sommaren ligger framför en!

När vi kikat färdigt hoppade vi in i bilen och körde vidare med siktet mot Lysekil. Vi fick tips på pensionatet om att ta vägen via Ellösa och stannade till hos Fröken Trulls.

För där fanns antikviteter. Och sånt missar jag helst inte.

Gick runt länge och spanade på allt kul.

Spegelhej!

Rara gamla leksaker

En massa fina matgrupper

Och båtar!

När jag kommer hem igen ska jag göra om. Tycker det är sån trevlig sommarstugekänsla med alla som har båtar i fönstret, glasflöten med nät runt, korkar, snäckor och andra strandfynd bakom bubbliga glasrutor. Det passar förstås bäst när man faktiskt bor vid havet. Men jag vill få till lite mer sommarstugekänsla i mitt hem sommartid. Klart inspirerad att åstadkomma något liknande hos mig, med det som kan passa.

Fattade intresse för den förtjusande brickan

Därefter kollade jag in pelargonutställningnen. Blev förälskad i sorten Romeo men vågade inte köpa med mig en stickling hem eftersom det är en sådan lång resa. Ångrar mig lite nu

En annan rar och udda pelargonsort jag aldrig sett förut.

Vi gjorde oss ingen brådska utan strök runt där ett bra tag och luktade och kände.

Blev svårt förtjust i denna rara sommarblomma till trädgården.

Önskar det gick att få tag i lite roligare sommarblommor i Västerbotten. Men det är bara något slags standardsortiment som finns i butikerna.

Anna som kör bil hem kunde köpa på sig lite roliga plantor. Lyckosten.

Jag hälsade också på de gulliga hönsen innan vi brände vidare med bilen. Det är ju INGA avstånd här nere. Allting är liksom nästgårds. Ovant för en norrlänning.

Strax innan Lysekil stannade vi vid en camping och dukade upp matsäck vid stranden. Viktigt att ha med sig goda grejer på utflykt.

Sitta i solen, fika, prata och titta på fiskmåsarna. Skönt att semestra med de som har exakt samma intressen.

Sedan började jakten på strandfynd. Snäckor är så exotiskt för mina pojkar. Gick runt och letade och plockade lite att ta hem till dem.

Medan doktorn i redesign samlade ihop vartenda uppspolat plastsnöre hon kunde hitta. För att ta hem och “designa något” av. Väldigt oklart vad. Men hon var nöjd med sina skatter.

Rädda världen en snörstump i taget. Förstår också varför de infört plastkorkar som sitter fast på förpackningarna för hälften av plastskräpet på denna strand vad just korkar av olika slag.

Sedan checkade vi in på hotellet som så många av er tipsat om när jag frågade om råd på instagram – nämligen Stranflickornas i Lysekil.

Vi blev inte besvikna om jag säger så.

Mycket fint i varje rum!

Stort plus för äkta växter.

Mysiga grejer överallt.

Vi drack ett glas bubbel i trädgården…

…med en liten godbit. Sedan begav vi oss ut för att upptäcka mer av Lysekil. Lysekil har liksom haft en lockande klang ända sedan jag i mellanstadiet läste Eddieböckerna av Viveca Lärn.

Givetvis gick vi till kyrkan

Och sedan den gamla delen av stan med gulliga små hus.

-Kan du dokumentera dessa fina färgkombinationer?!

Anna knäppte ett kort. Jag är väldigt glad i örhängena som jag fått i present av henne, från You do you

Vi läste på alla små skyltar och plakat som fanns.

Och jag blev inspirerad av de söta cafégardinerna. Vill ha något liknande hemma hos mig! Gula hus är för övrigt min favorit. Men jag har tänkt på att de verkar minska i antal, till förmån för grå villor. Synd tycker jag.

Efter en lång sväng längs strandpromenaden

gick vi tillbaka till hotellet och åt en tidig middag.

Chevretoast till förrätt för pappa och Anna

Och räkröra för mig!

Och sedan somnade vi gott på hotellet efter att ha tittat på partiledardebatt i SVT och retat upp oss. Och idag måndag är papparesan slut. Anna och farsan är på väg tillbaka till Borås medan jag sitter här och skriver och väntar på att Malin ska anlända från Kalmar. Sedan tar fyra dagars skrivresa vid. Då hoppas jag hinna färdigt med hela mitt bokmanus. Pressen!

Inlägget Håll huvudet kallt, Clara dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *