Hoppa till innehåll

POTATIS- & TACOGRATÄNG

Denna gratängen räcker ungefär till 5- 6 personer 

IMG_8562

Till en form 20*30 cm behöver du :
10 medelstora potatisar
smör
600 gram nötfärs
1 1/2 påse med tacokryddor + 2 dl vatten
5 dl grädde
mozzarella
salt & peppar

IMG_8555

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180 grader, och skala potatisen och skiva tunt för hand eller i maskin. Stek färsen klart och häll på vatten & krydda den med tacokryddan, låt sjuda i några minuter. Varva sedan potatis ( börja med potatis ) med köttfärs i en ugnsfastform och avsluta med ett lager potatis. Salta och peppra i grädden innan du häller detta över gratängen.
Ställ in i ugnen i cirka 1 timme, eller tills potatisen är krämigt mjuk. Jag tog ut min gratäng några minuter innan och fördelade över mozzarellan och ställde in i ugnen för att den bara precis skulle smälta samman med resten av moussakan.

❤  ❤ ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  ❤  
Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem denna till midsommar.
KLICKA HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *