Hoppa till innehåll

Vittberömde doktor Lidström

Igår blev det då promoveringsfest! Vi klädde upp oss till tänderna i juvelfärgade plagg.

Rubin, smaragd och granath.

Anna bar såklart någonting hon skapat själv av gamla festplagg som dekonstruerats. Färgerna gav starka Sara Danius-vibbar. Loppade klackskor, väska och ett halsband hon tillverkat av olika isärklippta halsband som trätts om på nytt. Hon var vacker som en dag! Och helt i temat på sin egen avhandling Redesign foundations som handlar om hur man kan ta hand om överblivet material och förlänga dess livslängd med hjälp av redesign.

Själv bar jag en grön festblåsa jag fyndat på loppis för många år sedan och bara väntat på att hitta ett användningstillfälle för. Sjuttiotal med härlig cape och rejäl urringning.

Kombinerade den med en lila väska jag lånat av Anna, hennes strassörhängen med gigantiska gröna stenar samt silvriga platta skor. Vi kände oss så fina!

Stolt som en tupp när Anna fick ta emot hatten, ringen och diplomet.

-Vi lyckönskar dig, vittberömde doktor.

och sedan trippade hon över parnassen medan promotorn hälsade

-Far väl konstnärlig doktor!

Och så var allt klart. Klang, jubel och mingel.

Vi stannade på halva middagen ungefär, innan jag skjutsade hem farsan och mina systerdöttrar. Vi svängde förbi affären och köpte fredagsmys på vägen.

Och kom hem när det började skymma.

Då slängde vi av oss finkläderna, kröp ner i soffan och kollade på Husdjurens hemliga liv. Tills Anna oxh Clemens ringde och ville ha hämtning och jag gjorde en utryckning i natten, iförd enbart morgonrocken.

Puh. Och idag är jag, Anna och pappa på väg till pappas sjuttioårsresa som planerats och skjutits upp i en himla massa år. Hörs imorgon.

Inlägget Vittberömde doktor Lidström dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *