Hoppa till innehåll

Blogg

Julen varar än till påska….

Men nu är det ju strax påsk! Och därmed drar vi in Underbara Vinter som alltså inte kommer finnas att köpa förrän lagom till nästa jul igen. Med anledning av detta har vi gjort ett megabra pangblixterbjudande där man kan få boken för 199 kronor! Så billig har den ALDRIG varit förut och kommer nog […]

Inlägget Julen varar än till påska…. dök först upp på UnderbaraClara.

Vi behöver den biologiska mångfalden

Liv har funnits på jorden i nära fyra miljarder år. Under denna tid har djur- och växtarter kommit och gått, bakteriestammar avlöst varandra och geologiska tidsåldrar passerat. Så ser evolutionen ut, och så ändras jordskorpan och berggrunden. Det är normalt mycket långsamma processer. Hela tiden försvinner alltså en del arter medan andra bildas. Men i […]

LEN CHEESECAKEPANNACOTTA MED NUTELLABOTTEN

Receptet fick jag av Anna- Lena här bland kommentarerna. Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:1 1/2 gelantinblad1 vaniljstång3 dl vispgrädde1/2 dl socker200 g Philadelphiaost( 2 msk nutella i botten på varje. ) Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och … Continued

KASSLERGRATÄNG MED PIZZASMAK

Detta måste ni testa snart! Till 4-5 personer behöver du:500 gram  kasslerSmör1 / 2 finriven gul lök1 pressad vitlöksklyfta3 dl grädde3 dl creme fraiche1 msk chilisås1 tsk tomatpure1 tsk torkad oregano2 msk finhackad färsk basilika Toppa med en valfri ost. Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta. Gör så här:Ställ ugnen på 225 … Continued

FALUGRATÄNG MED SMAK AV AJVAR

En ajvargratäng med korv,  pasta och en krämig sås – tomma tallrikar efter måltiden är ett bra betyg. Det här behöver du till 5-6 personer:500 gram okokt pasta1 ring med falukorv2 1/2 dl vispgrädde2 1/2 dl creme fraiche2- 3 msk stark ajvarsalt & peppar1 låda med körsbärstomater Topping : cheddarost ( ost man brukar lägga på … Continued

SHEPHERD PIE

Jag har några varianter av ”Shepherd Pie” på bloggen sedan tidigare, men denna gången provade jag med lammfärs, ett recept som en läsare skickade in till mig. Supergott. Det går naturligtvis bra med vilken färs som helst, även vego.  Det här behöver du :1 kg potatis2 dl grädde/mjölken klick  med smör1 äggsalt & peppar Till … Continued

MOUSAKKA

Det här behöver du till 4 portioner:2 vitlöksklyftor3 msk olivolja500 g nöt eller lammfärs1 förpackning krossade tomater (à 500 g)2 msk tomatpuré1 tsk salt1 krm peppar1 aubergine1 zucchini1 tsk salt3 dl creme fraiche1 1/2 krm peppar200 g fetaost Gör så här:Sätt ugnen på 225° grader. Skala och pressa ner vitlöken i en panna, fräs den i … Continued

CITRONKLADDKAKA

Sååååå god! Denna kakan räcker till cirka 8-10 personer Till en rundform cirka 24 cm2 citroner4 1/2 dl strösocker200 gram smält smör3 ägg2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl Servera med lättvispad grädde Gör så här :Ställ ugnen på 175 grader , rör ihop ägg och socker. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i … Continued

GUACAMOLE TILL TACOSEN

Grymt god guacamole. Det här behöver du: 2 mogna avokado1 finhackad tomat1/2 finhackad rödlök1/2 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor1-2 msk pressad citronsaftsalt & peppar Gör så här: Mosa avokadon med en gaffel tills den är slät.Rör ner den hackade tomaten, och löken + crème fraîche . Smaka av med vitlök, citronsaft salt och peppar. Klar att serveras. ❤️  … Continued

PÅSKMAT

Hej där, Hoppas ni fått en fin start på veckan. I dag drar jag och Marika till Vimmerby för att bo en natt på hotell och spa:a. VI ska fira Marika som fyllde 44 år i söndags. Blir mysigt, följ på Instagram för mer uppdatering. Heter Jennysmatblogg även där.Och sedan är det inte länge kvar … Continued