Hoppa till innehåll

Blogg

BOURSINGRATÄNG MED LAX

Jag valde att ha Boursin-färskost i denna, men välj vilken färskost som ni gillar bäst. Denna ska jag laga till helgen. Så god! För 4 personer : 1/2 påse babyspenat4 portionsbitar lax2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 1 förpackning med körsbärstomater 2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök )1/2 msk … Continued

Ärtigt värre!

Igår begav vi oss till Camden Market. Susanne har spanat in alla virala bakverk, glassar och fikabröd runtom i staden och vi har betat av dem en efter en. Hittills har ingen levt upp till hypen. Men här på marknaden hittade vi slutligen något som gjorde det. Nämligen den goda varma chokladen från chin chin, […]

Inlägget Ärtigt värre! dök först upp på UnderbaraClara.

Artificiell intelligens – möjligheter och begränsningar

En av de stora frågorna i samhällsdebatten för stunden är artificiell intelligens (AI), ett begrepp vi alla har eller kommer ha att förhålla oss till. För det lär knappast vara en övergående fråga. Redan i dag påverkar AI många företeelser i samhället och potentialen för att den på många sätt ska förändra vårt sätt att […]

Fem förrätter/tilltugg till VALBORG

Här kommer tips på 5 goda förrätter till Valborg. Serveras i mindre glas, typ snapglas. Det här behöver du till 6 förrätter:2- 3 mogna avokado2-3 msk creme fraiche1 skvätt färskpressad citronsaftsaltev. cayennepeppar Garnering:handskalade stora räkorfinhackad rödlökcitronskivastenbitsromsmörstekt bröddill Gör så här: Mosa ihop alla ingredienser till avokadokrämen. Smaka av med citron, salt & ev cayennepeppar.Häll upp i … Continued

Tårna i gräset

Dags för Portobello Market! Jag bar en loppad omlottkjol jag har på långlån från min syster och en omlottblus i linne med många år på nacken. Det var äppelblom och nitton grader ljuvlighet i luften. Gick runt i timmar och var överväldigad av allt fint! Smycken, väskor och pryttlar i tusental. Köpte till slut fyra […]

Inlägget Tårna i gräset dök först upp på UnderbaraClara.

Framme i Underlandet

Så steg vi upp före skam och tog tåget från Amsterdam till Bryssel. Kaffe och croissant till frukost. Alla tågstationer här är så fina! Resglädje! Efter byte i Bryssel och sprint för att hinna med vårt sista tåg rullade vi in på St. Pancras vid tolv på dagen och styrde därefter kosan till vårt hotell. […]

Inlägget Framme i Underlandet dök först upp på UnderbaraClara.

Första etappen

Hejhej från radiotystnaden! Jag hade inte förinställt några inlägg till den här resan eftersom jag tänkte att jag skulle kunna blogga på kvällarna. Det visade sig dock att min ork på kvällarna enbart sträcker sig till att borsta tänderna. Men idag fick jag en lucka på dagen, så då passade jag på att ladda över […]

Inlägget Första etappen dök först upp på UnderbaraClara.

VANILJPANNACOTTA MED JORDGUBBSSIRAP

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:1 1/2 gelantinblad1 vaniljstång3 dl vispgrädde1/2 dl socker200 g Philadelphiaost Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. … Continued

Det är då jag får min kick!

Sällan har jag blivit så hedrad av en intervjuförfrågan som när tidningen Skriva hörde av sig till mig! För er som inte känner till den så handlar den om skrivande i alla former. Eller som tidningen själv beskriver det: här delar Sveriges främsta författare och skrivlärare med sig av sina råd och erfarenheter. Så roligt och utmanande att få frågor om mitt […]

Inlägget Det är då jag får min kick! dök först upp på UnderbaraClara.