Hoppa till innehåll

Motsatsernas lista

Hej på er. Här kommer motsatsernas lista. Vad är…

Överreklamerat?

Pasta. Så överreklamerad mat. Blir trött i ögonen av blotta åsynen. Ganska gott, ja. Men det är potatis också.

Underreklamerat?

Att ligga med fötterna högt. Lägg ut filt eller yogamatta på golvet och hasa med rumpan mot väggen och lägg upp benen längs väggen så att fotsulorna strävar mot taket. Kära nån, vad tillfredsställande.

Äckligt?

Ägg med allt för hårt kokt gula. Det ska vara lite krämigt i mitten, annars kan det lika gärna vara.

Gott?

Att dippa banan i osötat jordnötssmör med crunch. Bra mellis också!

Otäckt?

Personer med hotande åskmolnsenergi. Som kommer in i ett rum och genast sänker takhöjden. Jag var hos Trinny London och blev sminkad av en tjej med den energin. Man kände att hon styrde stället genom att bara hänga som ett stort mörkt moln i luften. Jag blev helt rädd och vågade inte ens säga emot när hon sa direkta felaktigheter. Blev sju år gammal, trots att åskmolnskvinnan säkert var tio år yngre än mig.

Tryggt?

Att höra en svensk röst när man är utomlands. Ännu tryggare är om den har typ Boden- eller Kalixdialekt. Då känner man att man direkt kan anförtro dem med sitt liv om det skulle knipa. När jag och Jakob var unga och besökte Andamanerna mitt ute i bengaliska viken (verkligen vid världens ände) var vi sjuka och bedrövliga, längtade hem och hade löss. Men en dag stötte vi på ett svenskt par (de första svenskarna på den sex veckor långa resan) som vi åt middag med. Han var stöddig, ganska dryg och den blåaste moderat jag någonsin träffat. Natoälskare och hela faderullan. Vi skulle haft noll gemensamt i Sverige. Men där och då var det ren glädje. Någon som känner till Fredrik Lindström, kommunalval och högerregeln!

Roligt?

Att tillsammans med barnen kolla på filmer från när Folke var liten. Han var en sån fruktansvärt söt och ilsken bålgeting med nästäppa och talfel. Vi tjuter av kärlek och söthet när vi ser på Folke tre år gammal.

Tråkigt?

Saturday Night Live-klipp som jag hela tiden får upp i mitt flöde. Sketcher som känns som något man gjorde på teaterlektionerna i högstadiet.

Varmt?

Att sjunka ner i ett hett bad en kylslagen aprildag

Kallt?

Att stiga upp efter en timme i ett bad och sedan huttra resten av kvällen.

Avtändande?

Folk som klagar över att de är stressade men aldrig någonsin gör något för att förbättra sin livssituation. När man vet att de har råd att tacka nej till jobb, att de har råd med nannys och städhjälp men sedan ändå lägger upp arton stories över hetsen de befinner sig i. Där kan man snacka om motsatsen till influenser. Man blir inte inspirerad av något – bara avtänd.

Attraktivt?

Män med självdistans. Det är så fruktansvärt få män som kan driva med sig själva. Om de bara visste hur attraktivt det är att tagga ner med sin manliga stolthet och istället visa lite lugn. Ställa frågor till andra, lyssna på svaren, inte själv veta bäst jämt och inte vara lättkränkt. Tror många singelkillar skulle få sig en flickvän om de övade sig på detta.

Kort?

Njutningen av att gå på toa när man är riktigt, riktigt nödig.

Långt?

Inget är längre än hemresan. När allt roligt är slut och man bara vill hem, duscha och slänga packningen i tvätten. Men nu rullar vi snart in på Stockholms centralstation och sedan är det bara sex timmars tåg till Umeå och en sjunde timme för att ta mig hem till byn. Nästgårds, typ.

Inlägget Motsatsernas lista dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *