Hoppa till innehåll

Vad jag köpte i London

Jag handlade inte så mycket i London, men när jag shoppar när jag reser så blir det textilier, små dockor eller figuriner. Förebilden är min faster Inger som fyllt sitt hem med resefynd från alla världens hörn. En väggbonad från Azerbadjan, ett egendomligt blåsinstrument från mellanöstern, ett gammalt krackelerat fat från Portugal. Hennes hem är så eklektiskt, spännande och hemtrevligt.

Jag samlar ju på små figurer från världens alla hörn. Har mina antika japanska trädockor, mina pakistanska porslinsfåglar och nu mina brittiska tennsoldater från omkring 1850.

Så fina och så tunga i handen. Trevligt att tänka att någon för ungefär 170 år sedan har suttit och målat tenndockorna och nu står de hemma på hyllan i mitt matrum. Pojkarna är förtrollade!

Hittade också en butik som sålde ekologiska indiska produkter. Kunde inte låta bli det här fantastiska broderade kuddfodralet.

Och det här! Indisk och svensk folklore i ett, på något magiskt sätt!

Köpte också den fina blocktryckta bordsduken. Den ligger på verandan nu men tror den skulle vara väldigt vacker i trädgården i sommar. Jag var nog påverkad av vårt hotells magiska inredning när jag köpte det här – för nu vill jag förvandla hela mitt hem efter deras modell! Ska klura på hur…behöver till att börja med hitta en uppstoppad katt i klänning. Och en kängru till mina gamla boxningshandskar.

Ja, och så köpte jag ju lite engelskt godis till barnen. Men det kanske inte är så intressant att se?

Inlägget Vad jag köpte i London dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *