Hoppa till innehåll

Smarta hacks för hemmet!

Fick önskemål från läsaren Sandra om att skriva ett inlägg om bra hacks för hemmet och vardagen – likt det jag skrev om potatismos igår. För dig som inte läst så skrev jag att om man vill göra potatismos men inte orkar skala kan man koka hela potatisar och sedan köra dem i en potatispress. Då stannar skalet i pressen och man får ut potatisen. Vill man kan man sedan röra ihop det till ett mos. Eller så serverar man potatisen pressad.

Och jag instämmer i Sandras önskning! Precis som henne älskar jag smarta vardagstips och som barn skrev jag upp allt jag läste och lärde mig ur mormors Hemmets och Allers. Så nu tycker jag att vi gnuggar våra geniknölar och tillsammans kommer med våra bästa hacks!

Jenny tipsar vidare om att det också funkar bra att pressa vitlök med skalet på, vitlöken kommer ut och skalet stannar kvar i pressen. Så skönt när det är många små klyftor.

Malin skriver: Vi gör alltid potatismos med skalet kvar. Rör ihop allt med elvisp och det blir bara små spår av skalet och det stör inte. Men det beror klart på vilken sort man köper, vi kör alltid fast potatis i lösvikt (även när vi gör mos) eftersom king Edward ska vara så dålig för miljön, men inte potatis i säck som ofta har betydligt tjockare skal.

Jeanette tipsar: Ett bra kökstips är att skiva champinjoner i äggdelaren. Går så himla fort och blir perfekta jämna skivor. De får inte vara för sega när man gör det dock.

Och nu på rak arm kommer jag på en annan bra sak gällande potatis. Jag köper alltid ekologisk, tvättad potatis och så äter jag med skalet på! Funkar både på kokt, ugnsbakad och stekt potatis och har konkurrerat ut pastan i vår familj.

När hängaren gått sönder till frottéhandduken och jag inte hunnit sy fast den igen så blöter jag översta delen av handduken och trycker sedan fast handduken kring hängaren. När handduken torkat så sitter den fast lika bra som om den hängde på en hängare. Funkar dock bäst på krokar som inte är för mjuka och runda.

En låda i kylen där alla frukostingredienser finns gör det enkelt för barnen att själv ta fram och själv göra fika. I vår frukostlåda finns bland annat ost, smör, kaviar, osthyvel, smörkniv, majonäs och ev skinka eller annat pålägg.

Varje gång jag kokat ägg häller jag bort det kokheta vattnet över disktrasan och disksvampen. Alltid dödar det några bakterier!

När mina kläder blir elektriska och jag inte har något annat att ta till så sprayar jag hårspray mellan strumpbyxa och kjol eller på insidan blusen. Hjälper riktigt bra!

Plagg i vävda material som känns trånga brukar jag ta på mig när jag är hemma, spraya blöta med en blomspruta och sedan gå omkring i tills de torkar. Inte det skönaste man kan göra – men de kan töja sig upp till en storlek med denna metod!

För att inte min foundation ska fastna på och missfärga blusar vid ringningen brukar jag spraya insidan av dem med lite hårspray. Då är det som att tyget får en hinna på sig som gör att foundation inte suger åt sig lika lätt.

Det var vad jag kom på precis här i stunden. Fyll gärna på med dina hacks i kommentarsfältet.

Inlägget Smarta hacks för hemmet! dök först upp på UnderbaraClara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *